فرق خسارت با وجه التزام

فرق خسارت با وجه التزام

فرق بین وجه التزام و خسارت تاخیر تادیه، در این است که وجه التزام، در متن قرارداد تعیین شده و مبلغ مشخص و ثابتی نیز دارد؛ اما خسارت تاخیر تادیه، در متن قرارداد پیش بینی نشده است و قاضی، در صورت وجود شرایط لازم، مبلغی را به نرخ روز تعیین و حکم به پرداخت آن را صادر می کند. در ادامه این مطلب از املاک عاقبتی به بررسی بیشتر این موضوع میپردازیم با ما همراه باشید.

وجه التزام به چه معناست؟

وجه التزام خسارتی است که دو طرف قرارداد توافق می کنند در صورت عدم انجام تعهد توسط متعهد باید به طور کامل پرداخت شود. برای مثال در قرارداد شرط می کنند در صورت عدم تحویل به موقع ملک به ازای هر روز تاخیر باید یک میلیون تومان خسارت پرداخت شود. در این شرایط دیگر مهم نیست که از این عدم انجام تعهد به متعهد له ( در اینجا خریدار) خسارتی وارد شده باشد یا نه بلکه صرف انجام ندادن تعهد خریدار را مستحق دریافت وجه التزام می نماید.

خسارت تاخیر در انجام تعهدات قراردادی به چه معناست؟

خسارت تاخیر در انجام تعهدات قراردادی در حقیقت میزان خسارتی است که به یکی از طرفین قرارداد در اثر قصور طرف مقابل پیش آمده است و از آنجاییکه مبلغ آن در قرارداد تعیین نشده، ضمن طرح دعوا در دادگاه، از طریق کارشناس رسمی دادگستری این مبلغ تعیین میشود.

بیشتر بخوانید: فقط و فقط خریدار میتونه فسخ کنه !

فرق خسارت با وجه التزام

تفاوت بین خسارت تاخیر تادیه با وجه التزام در چست؟

تفاوت اول در مبلغ این خسارت میباشد، در وجه التزام مبلغ قطعی خسارت تعیین شده و دادگاه نمیتواند به بیشتر یا کمتر از آن مبلغ حکم صادر کند.

تفاوت دوم در نوع اثبات این خسارت ها میباشد، در وجه التزام خواهان نیاز به اثبات ورود خسارت ندارد چون خسارت از پیش تعیین شده و ارتباطی با خسارتی که در واقع وارد شده ندارد اما در خسارت تاخیر در انجام تعهدات قراردادی خواهان باید میزان خسارتی که مد نظر دارد را اثبات کند.

آیا می توان به صورت همزمان ، وجه التزام و خسارت تاخیر تادیه را دریافت نمود؟

اصولا دریافت و مطالبه همزمان وجه التزام و خسارت تاخیر تادیه، امکان پذیر نیست؛ به این معنا که اگر در متن قرارداد، وجه التزامی میان طرفین پیش بینی شده باشد، متعهد له نمی تواند علاوه بر آن، خسارت تاخیر تادیه را نیز مطالبه نماید و چنین ادعایی اصولا توسط دادگاه مسموع نبوده. لذا دادگاه، در صورت وجود شرایط لازم صرفا حکم به پرداخت وجه التزام قراردادی میان طرفین صادر خواهد نمود.

بیشتر بخوانید: مسئولیت تضامنی چیست؟